Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse. © DG

Wielrenner loopt rugletsel op bij val over varkensruggetje in Groesbeek

GROESBEEK – Een wielrenner heeft zaterdagmorgen op het fietspad langs de Mooksebaan in Groesbeek rugletsel opgelopen. Het 57-jarige slachtoffer reed over een varkensruggetje en is met zijn fiets over de kop geslagen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

 Een groep van 16 wielrenners uit Wouwse Plantage was vanuit Ravenstein vertrokken voor een rit van 125 kilometer. Op de grens van Gelderland en Limburg ging het mis. 

Het slachtoffer fietste als laatste in de groep en kwam in een flauwe bocht tegen het varkensruggetje aan en kwam daardoor ten val. 

Buurtbewoners schatten dat het afgelopen jaar al zeker tien slachtoffers zijn geteld die met een fiets tegen de varkensruggetjes zijn gereden en ten val zijn gekomen. Zij begrijpen niet dat de gemeente Berg en Dal daar niets aan doet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.