Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp

'Wietproef van kabinet heeft geen effect op criminaliteit'

ARNHEM/NIJMEGEN - Coffeeshophouders in de regio vrezen buitenspel te komen staan als de overheid straks wiet gaat telen. Wie gaat deze Staatswiet straks verkopen? Krijgen straks alleen nieuwe cannabiswinkels nog een vergunning.

10 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Precies weg met die troep het maakt de coffeeshop echt niet uit hoor als de wiet bespoten is met giftige stoffen tegen ongedierten maar de overheid wel dat is het verschil.
 • Freidenker

  5 jaar geleden
  De shophouders hebben zeer zeker een punt, er zit een hele cultuur verscholen achter het woordje wiet waar mensen die zelf niet blowen geen enkel verstand van hebben. Wiet en hash zijn er in vele soorten en kwaliteiten net als bij wijn, whiskey, bier, sigaren, kaas, enz. enz. Hier is expertise voor gevraagd, niet een roverheid die het monopolie in handen houden wil (Google: Cannabisbureau). Toch vreemd als je bedenkt dat diezelfde roverheid onze gezondheidszorg aan de vrije markthandel overlaat met alle gevolgen van dien!
 • tgm beuningen

  5 jaar geleden
  Teelt voor eigen gebruik en bezit van een 'flinke' hoeveelheid wiet decriminaliseren scheelt criminelen, en andere figuren met dollartekens in de ogen, al een hoop inkomsten. En is een simpel klusje dat niks kost.
 • Titus

  5 jaar geleden
  Goed, maar als het meeste geteeld wordt voor de export, heeft dit geen zin, je neemt de prikkel naar het grote geld niet weg!   Of is dat nu juist zo bedoeld met dat halfslachtige beleid?( De overheid verdient er zelf ook niet slecht aan, ....) 
 • Dion

  5 jaar geleden
  Dan wordt het hele Westland (waar de grote kassen staan) 1 hele grote wietkwekerij waar je al high wordt als je er rondfietst...krijgen we daar weer problemen en toeristen mee.Dus straks kan je zo in de staatswinkel 10 kilo superskunk gaan halen zonder legitimatie etc? Krijg je dan ook kilokorting? En de Duitsers/Fransen mogen die daar ook kopen of hebben we voor hen andere prijzen?Dit gaat Europa veranderen, we gaan het druk krijgen in ons land, wij boodschappen doen in Duitsland en zij hier wiet komen halen. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen