Volledig scherm
© Google

Wijkbewoners Hatert stappen uit overleg: We worden niet serieus genomen

NIJMEGEN - De wijkbewoners in het Platform Wijkveiligheid Hatert zijn opgestapt. Ze voelen zich door de gemeente en andere instanties in het platform niet serieus genomen. 

De druppel is voor de wijkbewoners dat de jongerenontmoetingsruimte in de nachtelijke uren open ging tijdens de afgelopen ramadan. Twee jaar geleden is jongerenontmoetingsruimte Chill Out in het wijkcentrum tijdens de ramadan ook opengegaan . Muziek en hard pratende, soms schreeuwende jongeren op straat in de nachtelijke uren zorgden voor overlast in de buurt. Vorig jaar bleef Chill Out daarom dicht tijdens de vastenmaand voor moslims. Tijdens de afgelopen ramadan was die weer wél open, zonder dat het wijkveiligheidsplatform vooraf om advies was gevraagd.

Communicatie

,,De communicatie behoeft ernstig  verbetering om de inzet van vrijwilligers voor de wijk te behouden'', vat wijkbewoner Marry Slob samen, de opgestapte voorzitter van het platform. Een stap die volgens Slob niet licht is genomen: ,,Want dit doet zeer.'' Er zijn verschillende incidenten aan vooraf gegaan, zeggen Piet Schiltmans en Mario Reinders, twee van de zes wijkbewoners die deel uitmaakten van het platform. Daaraan nemen naast de gemeente ook politie, straatcoaches en jongerenwerkers deel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.