Wijnboer Freek droomt van meer goud met wijncentrum

videoGROESBEEK - In 2000 ging de eerste de Groesbeekse grond in: in 2003 werden plannen gesmeed voor een wijnbouwcentrum in het heuveldorp en vrijdag kwam de 'droom van Freek' uit.

Vrijdagmiddag opende Commissaris van de Koning Clemens Cornielje - hij sabreerde een fles bubbels - het Nederlands Wijnbouwcentrum aan de Bredeweg 2 in Groesbeek. Waarmee wijnboer Freek Verhoeven - de stuwende kracht achter het wijnbouwcentrum - zijn droom realiseerde.

Crisis

Dat ging niet zomaar. De crisis gooide in 2008 roet in het eten: de financiering werd lastig. Maar dankzij Pluryn, die binnen nu en twee jaar 45 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de wijngaarden en het wijncentrum aan de slag wil hebben, werd de boel vlot getrokken.

En inmiddels telt de Nederlandse, waaronder de Groesbeekse wijn, mee in Europa. Op internationale wijnkeuringen worden gouden medailles in de wacht gesleept. Het Wijnbouwcentrum, met zijn analyselab en wijnkelders, moet voor nog meer goud gaan zorgen. 

Volledig scherm
Wijnboer Freek Verhoeven, Commissaris van de Koning Clemens Cornielje en burgemeester Mark Slinkman toasten op de opening van het Nederlands Wijnbouwcentrum. © Thed Maas
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.