Volledig scherm
© ANP

Wikipedia vanaf nu twee weken in het teken van Gelderland

Internetencyclopedie Wikipedia staat vanaf vandaag twee weken in het teken van Gelderland. Iedereen die dat wil, wordt de komende 14 dagen nadrukkelijk opgeroepen met een Gelders onderwerp een bijdrage te leveren aan het online naslagwerk.

'Is er in uw omgeving een bijzonder gebouw, onderwerp, persoon of kunstwerk dat thuishoort in een encyclopedie maar nog geen artikel op Wikipedia heeft? U kunt hier verandering in brengen!', schrijft Erfgoed Gelderland op haar site

Gelderland

Zij organiseren de dubbele schrijfweek samen met vrijwilligers van de Nederlandstalige Wikipedia. De onderwerpen kunnen uiteen lopen van historische figuren tot kunstenaars, voetballers, uitvindingen, gebruiken of bijzondere gebouwen. Enige voorwaarde: het lemma moet wel met deze provincie te maken hebben.

Schrijfmiddagen 

Het blijft de komende twee weken niet bij alleen maar bij online activiteiten, ook offline treffen de zogenoemde Wikipedians elkaar in de provincie, op verschillende locaties. Zo zijn er deze week schrijfmiddagen in de bibliotheken van Doetinchem en Winterswijk, en kunnen belangstellenden zaterdag begeleiding krijgen bij het schrijven van een Wikipedia-artikel in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Volgende week doen de vrijwilligers twee keer het Gemeentearchief in Ede aan, en strijken ze twee keer neer in Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.