Woningen in de regio Nijmegen blijven niet lang te koop, zelfs in het afgelegen Millingen niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningen in de regio Nijmegen blijven niet lang te koop, zelfs in het afgelegen Millingen niet. © Theo Peeters

Wild West bij kopen van woning: 86 procent in regio Nijmegen boven vraagprijs verkocht

De woningmarkt in de regio Nijmegen is tussen april en juni verder oververhit geraakt. Er spelen zich Wild West-taferelen af omdat woningzoekenden per se een huis willen kopen. ,,Er wordt niet meer naar de reële waarde van een woning gekeken”, zegt makelaar Rik Vermeulen uit Millingen aan de Rijn. ,,De vraag is nu alleen nog: kan ik het betalen?” 

8 reacties

 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  en hier smult menig VVD'er van. dank ecb/dnb voor jullie beleid om de euro in de markt te houden. ben ben benieuwd wanneer deze zeepbel knapt.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  We hebben de perfecte stront storm van immigratie die uit de klauwen loopt, wat de vraag naar huizen opdrijft en een te lage rente stand, waardoor het te makkelijk is om een veel te hoge hypotheek te krijgen. En die rente is te laag omdat sinds de bankencrisis van 2008 de ECB de rente te verlaagt heeft om de economie te redden en het nu niet meer kan verhogen. Plus de ECB heeft geld lopen drukken als water, dus de Euro wordt steeds minder waard. Dus gaan mensen met geld beleggen in vastgoed.
 • tinus aardsen

  2 maanden geleden
  ik denk diegene die nu ver boven de vraagprijs bieden, krijgen op den duur flinke geldproblemen, let maar op! Dan staat dat huis zeker weer snel te koop!!
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Dit komt door de lage rente en de euro. De euro is nu een flink stuk minder waard tegenover andere valuta vergeleken met een paar jaar geleden dus dan gaat de prijs van het huis omhoog.
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  Daarbij opgeteld, beleggers die alle betaalbare woningen wegkapen en vervolgens voor een godsvermogen verhuren. Overbieden is de norm. Bouw gaat traag. En oh ja een regering die alleen met zichzelf bezig is. Nee niet echt mooie vooruitzichten op enige verbeteringen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.