Woninginvallen in verband met hennepkwekerijen komen geregeld voor. De burgemeester kan besluiten een woning daarna te sluiten.
Volledig scherm
Woninginvallen in verband met hennepkwekerijen komen geregeld voor. De burgemeester kan besluiten een woning daarna te sluiten. © Caspar Huurdeman

Willem Gradisen: ‘De burgemeester kan geen sheriff zijn’

OpinieOPINIE - Zo'n 40 procent van de burgemeesters heeft te maken met bedreigingen. Dat komt vooral door de ruimere bevoegdheden.

6 reacties

 • 5voor12

  3 jaar geleden
  In deze tijd moeten we steeds meer offers brengen. Als we die offers niet kunnen brengen dan zijn we ongeschikt.Ons land holt achteruit. Iedereen ziet het maar niemand mag het zeggen. Het is niet alleen 5 voor 12 op gebied van milieu maar het is 1 voor 12 op gebied van opvoeding, criminaliteit, gezondheidszorg en asielbeleid! En daarbij gaat het geld steevast naar de verkeerde hoek!
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Tenzij voorstander van een politiestaat moet een burgemeester natuurlijk ook helemaal geen sheriff willen zijn. Blijft het ook een veilig beroep en is er veel minder 'ondermijning'.En een omzet van (minimaal...) 19 miljard euro? Dat zou heel mooi zijn, maar vrees dat het eerder 75% minder dan 25% meer is.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Neem dan gewoon ontslag en laat een echte vent de stad besturen.
 • Heino

  3 jaar geleden
  Ik ben het ermee eens,wat je schrijft hier in, '' Alleen Ik was ook zon jongen,waar het mis mee liep en nog wel eens loop,,Der werden 2 Ministers en een Burgemeester voor geleid bij het Hoger gerechtshof erom, En der werd er geen 1 van veroordeeld ,'' Het kwam op tv zelfs ,zonder zelf benaderd te worden voor af En of een recht zaak er van te maken,zodat mijn problemen ook de wereld uit zouden gaan.
 • CCC

  3 jaar geleden
  Sterker nog: een burgemeester MAG geen sheriff zijn. Dat is de taak van politie en justitie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.