Twee windmolens in de weilanden bij Echteld in de gemeente NederBetuwe, vlak langs de snelweg A15.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee windmolens in de weilanden bij Echteld in de gemeente NederBetuwe, vlak langs de snelweg A15. © Mariska Hofman

Windmolens: ziekmakend of niet?

Dat windmolens slecht voor de gezondheid van mensen kunnen zijn, lijdt geen twijfel meer voor Sylvia van Manen, huisarts in Den Bosch. Ze publiceerde er onlangs over in het gerenommeerde vakblad Medisch Contact.

17 reacties

 • Ikke

  5 jaar geleden
  "Ook kunnen de wieken worden behandeld zodat ze minder geluid produceren" Uile-veren op de Houtense windmolens.... Helaas heeft dit niet de beoogde geluidsreductie met zich mee gebracht. Volgens de omwonenden maken de molens nu nog meer herrie...In mei 2017 stond er ook een artikel over uileneer-profiel op de site van Siemens. Op dezelfde site werd aangegeven hoeveel het vermogen van de molen omhoog kon binnen de geldende geluidsnormen. Molens worden niet stiller meer brengen mogelijk meer op voor de investeerder. 
 • OWA

  5 jaar geleden
  Wat maakt er dan geluid de windmolen of de wind ...............
 • OWA

  5 jaar geleden
  En ondertussen wil iedereen een magnetron, grootbeeld TV, wasdroger, airco voor zomers en weet ik wat al niet meer. Stemmingmakerij is het .......
 • OWA

  5 jaar geleden
  Ziekmakend zijn de mensen die overal tegen protesteren. Windmolens schone energie.Last hebben van het geluid is aan te passen door dubbel glas, je warmtepomp uitzetten vanwege het geluid van de ventilator sjonguh jonguh waar hebben we het over laat de ventilator vervangen door een stillere versie.De krant moet zich meer richten op nieuws en minder op stemmingmakerij
 • Hennie Brouwer

  5 jaar geleden
  Geroekoe van de duiven hahahahaha. Kijk en hoor liever een stel duiven dan zo'n joekel luchtverplaatsende turbo-windmolen.  Die dag en soms 's nachts gewoon doorwiekelen. Daar wordt je vrolijk van. Dus niet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen