Volledig scherm
PREMIUM
Twee windmolens in de weilanden bij Echteld in de gemeente NederBetuwe, vlak langs de snelweg A15. © Mariska Hofman

Windmolens: ziekmakend of niet?

Dat windmolens slecht voor de gezondheid van mensen kunnen zijn, lijdt geen twijfel meer voor Sylvia van Manen, huisarts in Den Bosch. Ze publiceerde er onlangs over in het gerenommeerde vakblad Medisch Contact.

Van Manen verwijst naar onderzoek in Denemarken. De onderzoekers concluderen dat mensen die dicht bij windmolens wonen een hogere kans hebben om een beroerte of hartaanval te krijgen. 

De mogelijke oorzaak? Slaapproblemen, omdat ze wakker lagen van het geluid van windmolens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.