Volledig scherm
© stock.xchng

Windpark Reichswald kan toeristische attractie worden

KRANENBURG - Het windturbinepark dat eind 2017 in het Reichswald bij Kranenburg wordt geopend, leent zich behalve voor groene stroomproductie ook als leerzame toeristische trekker. Dat is de overtuiging van ABO-Wind, het Duitse concern dat de 12 windmolens in het Reichswald gaat bouwen.

ABO heeft windparken in de Hunsrück en Rheinland-Pfalz ontwikkeld tot toeristische trekkers. De leerpaden langs de windmolens zijn volgens het bedrijf populair onder toeristen en scholieren.

Discussie aangaan
ABO wil zowel in Kranenburg als in het Nederlands grensgebied een open discussie aangaan over nut en noodzaak van het windpark in het grensbos. De firma opent binnenkort een forumpagina en een bouwdagboek op internet.

Scepsis
Over de bouw van het windpark bestaat grote scepsis. Zo zegt het bestuur van de regio Kleef de locatie uiterst risicovol te vinden omdat de bouwplek vlak bij een waterwingebied ligt.

Het kreisbestuur is bang dat de molens, die gesmeerd worden met hydraulische olie, het milieu vervuilen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.