Winkelcomplex Molenpoort in Amerikaanse handen

videoNIJMEGEN -  In een paar dagen tijd is winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen van vastgoedinvesteerder Breevast verkocht. Nieuwe eigenaar is de Amerikaanse HighBrook Investors, zo werd maandag bekendgemaakt. Wat de plannen zijn van de nieuwe eigenaar, is nog niet bekend. In het Nijmeegse winkelcentrum zitten 55 winkels.

De Amerikaanse vastgoedinvesteerders gaan het winkelcentrum in ieder geval niet zelf runnen. Breevast blijft het management doen, zo laten de twee partijen weten. Ze hebben een businessplan opgesteld. Hoe dat eruit ziet voor de Molenpoort kan de Breevast-manager die het winkelcentrum in haar pakket heeft, nog niet zeggen.

HighBrook Investors heeft alle 55 panden in Nederland van vastgoedbedrijf Breevast gekocht, waaronder dus winkelpassage Molenpoort. Het winkelcentrum en de bovenliggende studio's in hartje Nijmegen zouden voor 15 mei bij een executieveiling verkocht worden, samen met de 54 andere Breevast-panden. Breevast verkeert in zwaar weer. Die veiling was in gang gezet door het Amerikaanse Davidson Kempner die de lening van Breevast had gekocht die gekoppeld was aan de vastgoedportefeuille met 55 panden. Omdat Breevast geen financiers kon vinden, wilde Davidson Kempner het vastgoed verkopen. Met HighBrook Investors als nieuwe eigenaar is, kan de lening afgelost worden en is de veiling van de baan. 

Volledig scherm
Het winkelcomplex de Molenpoort in de Molenstraat in Nijmegen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.