Johan Vollenbroek, hier in gesprek met boze boeren uit met name de Achterhoek, verzet zich met zijn milieuclub MOB tegen de Formule 1.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vollenbroek, hier in gesprek met boze boeren uit met name de Achterhoek, verzet zich met zijn milieuclub MOB tegen de Formule 1. © Paul Rapp

Wordt de Grand Prix alsnog afgelast? Johan Vollenbroek gaat de strijd aan, donderdag is het uur U

NIJMEGEN - De kans dat de Grand Prix in Zandvoort volgende week alsnog niet doorgaat? ,,Ik schat het op 50 procent’’, zegt stikstofstrijder Johan Vollenbroek die een kort geding tegen het Formule 1-evenement heeft aangespannen. Een ultieme poging van hem om een stokje te steken voor het toch al fel bekritiseerde racefestijn.  

83 reacties

 • petra damme

  1 jaar geleden
  mr zomers wat zit u raar te kletsen ze zitten maar te drammen over milieu zolang europa niet de handen in 1 slaat heeft het geen nut mr vollenbroek en volgers ga eens naar een psychiater of ga werken want ik wordt zo moe van jullie wat een saai leven hebben jullie
 • Carl Smits

  1 jaar geleden
  Misschien moeten dei MOB maar eens hun tanden proberen stuk te bijten in het volgende ..Die stikstoffabrieken draaien n.l. 24u/365d niet 6u/3d.. En de lucht bestaat voor 78% uit stikstof, is pas vervelend als stikstof reageert met andere stoffen.. zoals bij verbranding van aangelengd import gas.. Maar ja, dat gas wordt grotendeels geexporteerd... dus probleem over de grens medeplichtigheid bij export is geen misdrijf toch? https://www.youtube.com/watch?v=SkxMpDwxj7k
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Kan iemand Zomers zijn toetsenbord ff afpakken, wat een zeldzaam geneuzel tikt die man of vrouw zeg.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @JP - wij wonen in een klein land met bijna 18 miljoen inwoners. We mogen niet veel meer, geen benzine en ook geen aardgas. Alles moet elektrisch of op accu... natuurgebieden worden gesloten. Wacht even * volgend jaar doen we de Grand Prix met raceauto's op accu - denk dat de rechter dit gaat zeggen. Auto's met afstandsbediening waarbij Max Verstappen vanaf de tribune zijn auto mag besturen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Piet Biemans, veel rechters stemmen op D66 - ze zijn op gebied van milieu en klimaat net zo links als GroenLinks. Mevrouw Kaag van D66 wil bij Rutte IV graag GL en PvdA erbij... een links onderonsje.
 1. Van de tribune in Zandvoort naar thuis achter de tv, deze F1-fans mogen toch niet gaan: ‘Het speciale is er wel af’
  PREMIUM

  Van de tribune in Zandvoort naar thuis achter de tv, deze F1-fans mogen toch niet gaan: ‘Het speciale is er wel af’

  Tickets voor de Grand Prix van Zandvoort bemachtigen. Voor de echte Formule 1-fans is het al sinds anderhalf jaar dé grote missie. Grote blijdschap sloeg uiteindelijk om naar diepe teleurstelling bij duizenden. Slechts twee derde van de kaarthouders is vanwege de coronaregels welkom bij het circuit in het weekend van 3, 4 en 5 september. En dus visten velen alsnog achter het net.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen