Zeker 13 studentenwoningen onbewoonbaar na brand in Nijmegen

videoNIJMEGEN - Aan de Bloemerstraat in Nijmegen is zondagmiddag een brand uitgebroken in het plafond van de woning op de begane grond. Door de brand zijn de dertien daarboven gelegen studentenwoningen, onbewoonbaar geraakt. Bij de brand raakte niemand gewond.

Brandweerlieden hadden grote moeite met het blussen omdat het vuur zich steeds tussen de verdiepingsvloeren en in de muren bevond. Door delen te slopen, kon de brandweer bij de vlammen komen.

Gevlucht

Om de hulpverleners de ruimte te geven werd de straat afgezet en het verkeer omgeleid. Kort na de brand liet een woordvoerder van de brandweer weten dat een kat en enkele hamsters nog vermist werden. Later werd duidelijk dat de kat zelfstandig uit het brandende pand is gevlucht. De hamsters bleken toch niet aanwezig.

Bij metingen in het naastgelegen café werd een te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. Daarop is het pand geventileerd. Het bedrijf aan de andere kant van het studentenhuis, een schoonheidssalon, heeft enige schade opgelopen. Onder meer braakschade omdat de brandweer naar binnen moest.

De studentenwoningen liepen vooral rook- en waterschade op. In totaal waren er 40 brandweerlieden betrokken bij de actie. Kort na 16.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Volledig scherm
Met behulp van een hoogwerker wordt de brand geblust. © Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.