Volledig scherm
De Zevenheuvelenweg in Groesbeek gaat weer voor een paar dagen dicht. Archieffoto Theo Peeters © Theo Peeters

Zevenheuvelenweg Groesbeek weer paar dagen dicht

GROESBEEK - De Zevenheuvelenweg in Groesbeek gaat tijdens de Vierdaagse weer een paar dagen dicht voor het verkeer. Vanaf zondagavond is de weg afgesloten voor verkeer tussen het kruispunt met de Meerwijkselaan tot ongeveer 150 meter ten noorden van het kruispunt met De Kamp/Siep.

De provincie sluit de weg, net zoals vorig jaar af, omdat in het verleden mensen met caravans en campers al dagen voor de 'dag van Groesbeek' (donderdag) een plekje zochten (wildkamperen) langs de Zevenheuvelenweg. 

Dat mag nu alleen op de donderdag. Op de woensdagavond kunnen campers vanaf 20.00 uur een plekje zoeken. 'Neem de route vanaf Berg en Dal: niet via Groesbeek', zo adviseert de provincie. Donderdagochtend kunnen mensen met een camper nog tot 9.00 uur een plekje zoeken, als dat dan nog te vinden is. Om 9.00 uur wordt de weg afgesloten; dan komen de wandelaars eraan.

De kampeerders moeten op donderdag  weer voor 16.00 uur weg zijn.  Dan kan de weg schoongemaakt en weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

De gemeente Berg en Dal  heeft tijdens de Dag van Groesbeek op een aantal plaatsen voor extra (betaalde) parkeergelegenheid gezorgd. En wel in een weiland aan de Zevenheuvelenweg 57 (via Meerwijkselaan) en in een weiland tegenover de Derde Baan 14 (via de Wylerbaan). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.