Volledig scherm
Swen haalde zilver. Eigen foto © Thed Maas

Zilver voor Mirthe en Swen

TILBURG - In Tilburg heeft de 13-jarige Mirthe van Kerkhof uit Groesbeek op het Nederlands Kampioenschap Judo voor judoka’s jonger dan 18 jaar de zilveren medaille gehaald. Ook was er zilver voor Swen Peek.

Het is voor Mirthe de derde NK medaille, na twee bronzen in de leeftijdscategorie -15 is er nu ook een -18. Ook is Mirthe al eens Open Nederlands Kampioen geworden. Ze judoot bij Stichting Top Judo in Nijmegen.

Swen Peek ( 17 ) kwalificeerde zich voor het eerst voor een NK , dit na een tweede plaats op het Districts Kampioenschap. Door met ippon zijn eerste wedstrijd te winnen mocht Swen in de finale uitkomen tegen Sven Litjens van Judo Academiy Nijmegen. 

De partij ging in het begin gelijk op, maar uiteindelijk ging Swen na een heupworp onderuit. Swen judoot momenteel voor judoschool Theunissen.

Volledig scherm
Ook zilver voor Mirthe. Eigen foto © Thed Maas
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.