Willem Gradisen als burgemeester van Mook en Middelaar, hier tijdens de Vierdaagse.
Volledig scherm
Willem Gradisen als burgemeester van Mook en Middelaar, hier tijdens de Vierdaagse. © Theo Peeters

Zingende burgemeester blijft in Mook

MOOK EN MIDDELAAR - Willem Gradisen blijft zo goed als zeker ook de komende zes jaar burgemeester van Mook en Middelaar. De gemeenteraad is namelijk positief over zijn herbenoeming. 

Commissaris van de Koning Theo Bovens heeft Mook gevraagd de procedure voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 af te ronden. Daarvoor moet de minister van Binnenlandse Zaken de burgemeester eerst nog voordragen. Uiteindelijk wordt hij officieel door koning Willem-Alexander benoemd.

Bluesgitarist

Gradisen is sinds 2012 burgemeester in Mook. Hij volgde waarnemend burgemeester Rob Persoon op. Daarvoor was hij burgemeester van het Zuid-Hollandse Liesveld. In september zei hij al nog een termijn (zes jaar) te willen blijven. 

In Mook, maar ook ver daar buiten, staat Gradisen bekend als de zingende burgemeester. Hij is bluesgitarist en treedt geregeld op, bijvoorbeeld tijdens carnaval.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.