Zingende NS’ers John en Jos brengen reizigers in kerstsferen op station Nijmegen

VIDEONIJMEGEN  - Een bijzonder gezicht maandag op station Nijmegen: machinist John en procesleider Jos zingen kerstliedjes uit volle borst. Alle klassiekers komen langs. Het ‘beruchte duo’ doet dinsdag ook Arnhem Centraal aan om reizigers fijne feestdagen te wensen.

Het is geen normale werkdag voor de 60-jarige Jos Biersma, die bij de NS werkt als procesleider perron. Solo, en samen met John Peters (49), zingt hij maandag op het Nijmeegse station kerstliedjes. „Geweldig om te doen”, vindt hij. „Vorig jaar traden we ook samen op en dat was een groot succes. De reacties zijn heel enthousiast. En het is weer eens wat anders dan een nachtdienst draaien.” 

Volledig scherm
John Peters (rechts) en Jos Biersma zingen kerstliedjes op het station van Nijmegen. © Gerard Verschooten

John treedt regelmatig op als one-man-band en Jos speelt in een rock ‘n roll band. John: „Binnen de NS zijn we een berucht duo, met personeelsfeestjes staan we ook samen op het podium.”

Het stationsteam Arnhem-Nijmegen zocht een leuke manier om de reizigers fijne feestdagen te wensen. Daarom richtte het team een kraam in, met naast een podium ook kerstkransen en drankjes. Bezoekers kunnen er bovendien hun ideeën voor het reizen met NS in een bus doen en er worden wenskaartjes uitgedeeld.

Dinsdag staan John en Jos tussen 10.30 en 17.30 uur op station Arnhem Centraal.  

Volledig scherm
Alle klassiekers komen langs bij de zingende NS-medewerkers op station Nijmegen. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.