Nijmeegs wethouder Bert Frings.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmeegs wethouder Bert Frings. © Bert Beelen

Zo wil wethouder Frings 13 miljoen euro minder uitgeven aan zorg in Nijmegen, maar de klant tevreden houden

NIJMEGEN - 13 miljoen euro minder uitgeven aan gemeentelijke hulp als dagbesteding, schuldhulpverlening en begeleiding in de opvoeding. Zonder dat de tevredenheid van de cliënten eronder lijdt? De Nijmeegse zorgwethouder Bert Frings denkt dat het kan.

13 reacties

 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Tja, 300 jeugdzorg-therapeuten waarvan 40 mannen. Los daarvan, dat men thuis 5 jongeren (en familie) net zo goed of zelfs beter kan behandelen dan 2 in een instelling is goed nieuws. En als er dan 4 in plaats van 5 worden behandeld is er geen tekort meer?
 • Titus

  4 jaar geleden
  Elke overheid en instantie kom dit al 40 jaar zien aankomen, maar heeft er nauwelijks op geparticipeerd!  Nu mogen de ouderen dat zélf gaan doen, het is te stom voor woorden! En vreselijk voor alle mensen in deze leeftijd. Wordt aan je lot overgelaten.
 • FFF

  4 jaar geleden
  Ik heb daar niet op gestemd, dus praat niet over dat ik (wij) niet mogen klagen.
 • hans

  4 jaar geleden
  Deze van een andere planeet denkende theedrinkers, zijn een meester in geld verkwisten.
 • KNijmegenaar

  4 jaar geleden
  Ik ken een specifieke casus van dichtbij: 1 zelfstandig wonende cliënt ontving eerst vanuit 1 team van RIBW specialistische hulp en praktische ondersteuning, waarbij de praktische ondersteuner voldoende achtergrond heeft om bij signalen direct terug te koppelen met de specialistische begeleiding. Dat werd te duur voor gemeente. Dus moest er gesplitst worden. Gevolg meer bureaucratie, een andere praktische ondersteuner van geheel andere instelling en daarmee risico dat het weer sneller mis kan gaan met uiteindelijk dus juist veel meer zorgkosten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen