Ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © ANP

Zorgbedrijven hebben extreem veel winst: ‘Niet te verklaren’

NIJMEGEN - Zestien Gelderse zorgbedrijven boekten in 2017 en 2018 extreem hoge winstmarges. De organisaties hielden onder de streep jaarlijks meer dan tien procent over, waar drie gebruikelijk is. ‘Absurd’, vindt minister Hugo de Jonge. Zorggeld moet volgens hem naar de zorg gaan en niet als extra zakcentje dienen.

4 reacties

 • Ronnie

  3 jaar geleden
  Het geld zou terug moeten vloeien naar het eigen risico te verlagen dat zou niet meer dan eerlijk zijn.
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Arjan Lubach heeft ooit haarfijn aangetoond hoe in de zorg perverse prikkels zijn ingebouwd die het stimuleren om behandelingen langer te laten duren zodat je dan meer kan declareren. En hoe er consultatiebureaus zijn die behandelaars helpen om nog meer uit het systeem te halen. Het oude ziekenfonds was verre van perfect maar als het kan ruil ik het zo in voor het huidige systeem. Zelfs als ik langer moet wachten op niet-spoedeisende hulp. Fl 44,- betaalde ik destijds in 2000, mensen, inclusief aanvullende verzekering. Zelfs de boodschappen zijn niet zoveel duurder geworden met de Euro.
 • Bert Krus

  3 jaar geleden
  Met dank aan de marktwerking in de zorg wordt deze sector nu van binnenuit leeggevreten door graaiers.
 • Fred Jansen

  3 jaar geleden
  Lachwekkend; we bouwen een reserve op voor als het misgaat. Dit doen ze dus blijkbaar allemaal... En dan snel met de buit ervandoor? Bedenk wel dat dit premiegelden zijn, opgebracht door de verzekerden die trouw hun premie elke maand naar de verzekeraars overmaakt... Oh wacht, die hebben ook al zoveel geld op de plank liggen, goed voorbeeld doet goed volgen. Fijn he, die marktwerking...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen