Volledig scherm
PREMIUM
De Meiberg in Meijhorst, Nijmegen. © Eveline Van Elk

Zorgen om onduidelijkheid brandveiligheid:
‘Er wonen mensen die niet zelfredzaam zijn’

NIJMEGEN - Stadspartij DNF wil dat Nijmegen vaart maakt met de controles van appartementencomplexen die mogelijk niet brandveilig zijn. Dit najaar constateerde de gemeente dat in Nijmegen 62 panden mogelijk brandonveilig zijn.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de pandeigenaren daarom de opdracht gegeven om zelf een inventarisatie te maken van de risico's op brand en waar nodig maatregelen te nemen. De eigenaren moeten vóór 1 januari 2020 terugkoppeling geven aan de gemeente.

,,Navraag heeft ons echter geleerd dat vooralsnog een derde géén gehoor heeft gegeven aan die oproep", zegt gemeenteraadslid Jean-Paul Broeren. ,,Dat is zorgelijk. Ook omdat in een aantal panden mensen wonen die op leeftijd zijn of niet zelfredzaam zijn. Het duurt allemaal te lang.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.