De voormalige V&D aan de Grote Markt in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige V&D aan de Grote Markt in Nijmegen. © Paul Rapp

Zorgen over verbouwingsplannen oude V&D: ‘De zon blijft schijnen op de Grote Markt’

NIJMEGEN - Horecaondernemers die bang zijn voor schaduw op hun terrassen, raadsleden die vragen stellen. De plannen voor de verbouwing van het V&D-pand aan de Grote Markt - inclusief woontoren van 36 meter - zorgen voor onrust in Nijmegen. De zon blijft echter schijnen op het plein, verzekert het stadsbestuur. Dat wijst ‘bezonningsonderzoek’ uit, de hoogbouw komt aan de achterkant van het complex.

7 reacties

 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  In verband met de toename van huidkanker wordt er nu juist voor gepleit om meer schaduw in de bebouwde omgeving te brengen. Dus elke klacht vanwege minder zon is voortaan ongegrond.
 • Freek Janssen

  1 jaar geleden
  Zet er een MediaMarkt in van 2/3 etages. Ik kan u verzekeren dat het goed zal lopen.
 • Kops

  1 jaar geleden
  Rotte kies Plein ’44 eindelijk gevuld: Ton Hendriks mag woontoren met supermarkt bouwen op Intersport-terrein (Gelderlander 21-4). Blijkbaar is het de ambitie van B&W om alle open plekken in de stad vol te bouwen met woontorens.. En nergens is er schaduw..Nee echt niet, dat kan niet met woontorens..
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Tony slaat de spijker op zijn kop. De branche zou zich eens moeten realiseren dat het beeld wat men over de horeca zeker niet geholpen wordt door dagelijks zeurende types als Oubama of Robert Willemsen in de krant en op TV te hebben. Als ze gemeenschappelijk een goede realistische woordvoerder naar voren zouden schuiven zou dat al heel erg veel helpen.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  @Tony: Jij bent duidelijk geen ondernemer, dan zou je wel anders piepen. 20.000 regels waar je aan moet voldoen, een belastingdienst die alleen maar genade kent als je Unilever of Shell heet en een overheid die haar afspraken nooit nakomt en deze gelijk Darth Vader wijzigt wanneer het haar uitkomt. Ondernemers zijn de motor van Nederland. Zonder hen krijgt niemand loon en heeft de overheid geen inkomsten. En zeurkousen dat we zijn schijten we met zijn allen op de hand die ons voedt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.