Zorgrobot Tessa ontlast vooral mantelzorger

videoNIJMEGEN - De zorgrobot voor vergeetachtige ouderen, waarmee een jaar is geëxperimenteerd in de regio Arnhem en Nijmegen, blijkt vooral een grote steun te zijn voor de mantelzorger, dochters, zonen en andere familieleden die de zorg voor een ouder hebben.

5 reacties

 • Pippie Langkous

  5 jaar geleden
  Vreselijk dit....komt er bijna niemand meer langs....dat mens heeft een robot die red zich wel.Een telefoontje kan een dag al goed maken voor iemand die aan huis gebonden is.....nee je hebt dat ding om mee te lullen....vind het vreselijk.En dan zeggen dat we alles zo goed voor elkaar hebben in dit land..ja hoor!!!!!
 • lekkeband

  5 jaar geleden
  Robotmanagers! Je geeft net de oplossing voor een langdurig en duur probleem! Dank je wel! :-)
 • Dion

  5 jaar geleden
  Dit noem ik een pratende bloempot, een robot kan iets doen en dit dingetje kan alleen praten, zelfs een laptop kan veel meer.Dus dit is het robot-nivo van nijmegen? Google maar eens op Boston Dynamics Robot en click dan op video dan zie je hoe ver wij achterlopen.
 • Arie Boerkamp

  5 jaar geleden
  Dus je moet een tekst intypen op een app die Tessa voorleest? Waarom dan niet even bellen? Bijna net zoveel moeite maar wel echt contact en tweerichtingsverkeer...
 • Socrates3

  5 jaar geleden
  Voor de technologie heb je weer een ICT-er nodig, want de robot hapert keer op keer. Om de oudere in beweging te krijgen heb je menskracht nodig. Als je dementeert weet je ook niet meer wat bewegen is. Dus de conclusie is zeer voorbarig en riekt naar een bezuinigingsslag! 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen