Simon Frelink (12) kreeg als kleuter de diagnose 'zwakbegaafd' maar gaat nu gewoon naar een reguliere school voor voortgezet onderwijs.
Volledig scherm
Simon Frelink (12) kreeg als kleuter de diagnose 'zwakbegaafd' maar gaat nu gewoon naar een reguliere school voor voortgezet onderwijs. © Istar Verspuij

‘Zwakbegaafde’ Simon (12) fleurt helemaal op in het reguliere onderwijs

De grote stapDe stap van basis- naar voortgezet onderwijs (VO) is al groot. Maar wat als je ook nog van speciaal onderwijs naar regulier moet? Als kleuter kreeg Simon Frelink (12) de diagnose ‘zwakbegaafd’. Hij gaat nu naar het vmbo-t.

5 reacties

 • Titus

  1 jaar geleden
  Dit is geweldig!  Met een goede visie op andere vormen van onderwijs met andere benadering, kun je "op je plek vallen" en dat geeft zo,n boost aan zelfvertrouwen, dat je uit je eerdere belemmering komt! Gun jou dat werkelijk en wens je dat de opleiding verder ook goed gaat!  Dat je de juiste mensen tegenkwam die bruikbare adviezen geven, hebben jou veel verder gebracht dan gedacht werd.
 • Elen

  1 jaar geleden
  Wat een doorzetter ben je, Simon.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Een mooi verhaal, suc6 verder Simon!
 • josz ke

  1 jaar geleden
  Heel fijn voor je Simon! Van dit echt passend onderwijs kan het zogenaamde passend onderwijs nog veel leren. Heel veel succes!
 • Happy

  1 jaar geleden
  Goedzo Simon,superknap van je!Wij hebben ook een zoon die diagnose zwakbegaafd kreeg,nu is hij 19 jaar ,heeft VMBO K diploma,heeft ROC Beveiliging diploma en doet nu ROC ICT. Ook jij komt er wel! Zeker met zon goede instelling!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Nijmegen e.o.