Manager Coen Pompstra van De 4 Heeren geeft een klant uitleg over de vrijwillige energietoeslag van 1 euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Manager Coen Pompstra van De 4 Heeren geeft een klant uitleg over de vrijwillige energietoeslag van 1 euro. © David van Haren

1 euro energietoeslag om crisis het hoofd te bieden: ‘De meeste klanten reageren begripvol’

pollNIJMEGEN - 1 euro per persoon aan energietoeslag. Dat is wat de uitbaters van De 4 Heeren in Nijmegen sinds vorige week vragen aan hun gasten. ,,Anders zouden we 4 euro voor een normaal biertje moeten vragen.”

11 reacties

 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Prima idee. Als je er een paar zit heb je die euro thuis bespaard op je gasrekening. Ik wel tenminste.
 • Jakob Muntinga

  2 maanden geleden
  Tja, als de grenzen van het redelijke worden overschreden dan krijgt de horeca het heel lastig. Een tapbiertje, ook nog regelmatig matig tot slecht getapt, nodigt niet uit om nog even de kroeg in te gaan. 3,50 voor een watertje trouwens ook niet. Langzamerhand Scandinavische prijzen, half litertje zonder schuim voor een tientje. Volstrekt vergelijkbaar met twee tapbiertjes van 0,20/0,25. Niet leuk meer.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Ook hier zijn het de grote jongens / brouwerijen die water bij de wijn zouden kunnen / moeten doen. Laten de Heinekens van deze wereld maar eens het megatonnen vet op de botten laten verteren. Zij kunnen het lijden en dan doe je ook aan "Schouder aan schouder in goede, en in slechte tijden"!
 • Cor Hafner

  2 maanden geleden
  De horeca gaat net zolang door met klanten uit te melken, tot het voor niemand meer betaalbaar is. Vraag mij af of de uitbaters zich realiseren dat voor de klanten de energierekening en de boodschappen net zo hard stijgen als voor hun.
 • Beau van Eersel

  2 maanden geleden
  Prima, de gebruiker betaalt. Je kan niet verwachten dat de overheid overal bijspringt. Anders betalen mensen die zich de horeca niet kunnen veroorloven uiteindelijk alsnog mee, zonder dat ze ervan profiteren. Horeca is een mooi voorbeeld van een luxe die zichzelf moet kunnen bedruipen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen