Op de Grote Markt in Nijmegen is met krijt de tekst ‘Van applaus kan niemand leven - minimumloon naar €14' geschreven, met de hashtags #voor14 en #1mei’.
Volledig scherm
Op de Grote Markt in Nijmegen is met krijt de tekst ‘Van applaus kan niemand leven - minimumloon naar €14' geschreven, met de hashtags #voor14 en #1mei’. © Paul Rapp

1 mei-protest in stoepkrijt: ‘Van applaus kun je de rekening niet betalen’

NIJMEGEN - ‘Van applaus kan niemand leven - minimumloon naar 14 euro’. In grote letters krijten Sanne Kanters en Matthijs van de Sande hun boodschap op de Grote Markt in Nijmegen. In niet-coronatijd hadden ze op 1 mei, Dag van de Arbeid, op het Haagse Malieveld gedemonstreerd. 

 1. Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitutie, drugs, wapenhandel; Onbegrijpelijk dat het mag doorgaan’
  PREMIUM

  Dit is het wilde westen van Nijmegen: ‘Prostitu­tie, drugs, wapenhan­del; Onbegrijpe­lijk dat het mag doorgaan’

  NIJMEGEN - Je wilt er liever niet wonen. Dat zie je meteen als je de eenvormige, gele flat ziet die het beeld kleurt in deze hoek van de Dukenburgse buurt Lankforst. De troosteloze anonimiteit druipt ervan af en wat wél een teken van menselijk leven geeft, stemt niet erg vrolijk: rommelige balkons met oude bankstellen, balkonhekken die slordig zijn afgeschermd met groen afdekzeil en hermetisch afgesloten ramen, die geen glimp van het leven binnen verraden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Jesse Klaver: 'Liever vliegverbod dan avondklok'
  Play

  Jesse Klaver: 'Liever vliegver­bod dan avond­klok'

 2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

Nijmegen e.o.