Volledig scherm
Een van de horloges die is buitgemaakt bij de inbraak in de Nijmeegse wijk Tolhuis. © Eigen foto

10.000 euro beloning na diefstal Breitlings en dure sneakers in Nijmegen

NIJMEGEN - De bewoner van een rijtjeshuis in de Nijmeegse wijk Tolhuis looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders van een woninginbraak. Dinsdag werd op klaarlichte dag voor een fiks bedrag buitgemaakt. Veel spullen hebben bovendien een grote emotionele waarde, zegt de gedupeerde.

Het gaat onder meer om een aantal exclusieve horloges, diverse sieraden en een hoeveelheid gouden munten, maar ook om schoenen, truien en T-shirts. De kostbaarheden zijn niet verzekerd, vandaar de forse beloning die hij uitlooft. 

Hij stelt dat de inbrekers heel goed wisten wat ze moesten meenemen. ,,Die schoenen zijn collector-items, de kleding is van zeer dure merken", zegt hij. ,,De sieraden zijn van mijn familie, gouden munten hadden we op onze bruiloft gekregen. Maar de horloges, die zijn het duurste." 

Sneakers

Volledig scherm
Een van de bijzondere paren schoenen die zijn buitgemaakt bij de inbraak in de Nijmeegse wijk Tolhuis. © Eigen foto

Het gaat onder meer om exclusieve horloges van Breitling en Omega. Een van de gestolen paren schoenen betreft een zeldzame uitvoering van Adidas-sneakers. Gouden kettingen, trouwringen, hangertjes, gouden manchetknopen en zilveren armbanden zijn eveneens meegenomen, zo blijkt uit de aangifte.

De inbraak in Tolhuis vond dinsdag plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Bij thuiskomst trof de familie een ware ravage aan. ,,Het leek wel een vuilnisbelt, alle kasten waren kapotgemaakt. Nergens voor nodig, want ze konden overal zo bij", zegt hij.

'Meerdere daders'

De inbrekers kwamen de woning binnen via de achterkant. Ze braken de achterpoort open, liepen door de tuin en vernielden daarna een keukenraam, zo verhaalt de gedupeerde. Hij spreekt in meervoud omdat hij vrijwel zeker weet dat er meerdere daders aan het werk zijn geweest. ,,Als je ziet wat voor ravage er in korte tijd is aangericht, dan kan dat nooit door één persoon zijn gedaan", zegt hij stellig. ,,Iemand uit de buurt heeft ook enkele personen bij de woning gezien, maar het is niet duidelijk of dat de daders waren."

Wie tips heeft over deze inbraak, kan zich melden bij de politie.

  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.