Volledig scherm
PREMIUM
Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. © Paul Rapp

100 ontslagen, maar toch is het CWZ financieel gezond

NIJMEGEN - Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen wil per 1 mei 100 fulltime verpleegkundige banen wegbezuinigen, zo werd gisteren bekend gemaakt aan het personeel. Mogelijk moeten ook andere diensten in dit ziekenhuis fte’s inleveren. Oh jee, denkt de leek nu, daar gaat het Nijmeegse ziekenhuis. 

De faillissementen van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland afgelopen najaar zitten immers nog vers in het geheugen. En het blijft ook maar rommelen in ziekenhuisland: vorige maand maakte ook het Haagse Bronovo-ziekenhuis de definitieve sluiting bekend. Reden: aanhoudende personeelstekorten. Niets van dit alles speelt in Nijmegen. CWZ-bestuurslid Gosse van der Veen. ,,We gaan alleen efficiënter werken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.