Alcoholcontrole op de Graafseweg
Volledig scherm
Alcoholcontrole op de Graafseweg © Tom Hessels

101 bestuurders gepakt voor rijden onder invloed tijdens Vierdaagseweek

NIJMEGEN - Tijdens de week van de Nijmeegse Vierdaagse zijn volgens de politie 101 bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Het gaat om personen die een auto of een brommer bestuurden. 62 bestuurders werden gepakt omdat zij onder invloed van alcohol achter het stuur kropen. Nog eens 39 personen waren onder invloed van drugs.

De politie had van tevoren al aangekondigd rondom de Vierdaagse en de bijbehorende feesten streng te controleren. Een week lang waren elke avond waren ongeveer twintig politieagenten in de weer om bestuurders te controleren.

Twee personen die onder invloed van drugs werden aangehouden weigerden mee te werken. Hun rijbewijs werd ingevorderd en zij kunnen een hoge boete van de officier van justitie tegemoet zien. Ook moeten zij een cursus volgen bij het CBR. 

Andere boetes

Naast dat er personen werden gepakt die onder invloed hun voertuig bestuurden, werden ook andere weggebruikers aangehouden: acht keer werd gereden zonder rijbewijs en twee personen reden meer dan 50 kilometer per uur te hard en raakten hun rijbewijs daardoor kwijt. Verder werd er bij een persoon 3000 euro vals geld gevonden en bij een ander persoon een uitschuifbare wapenstok.

Het verkeersteam van de politie Oost-Nederland kondigt nu al aan ook volgend jaar weer streng te controleren tijdens de Vierdaagse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.