11 coronadoden in buurgemeenten, Nijmegen blijft op 16 sterfgevallen

NIJMEGEN - Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn vier nieuwe meldingen gedaan van Nijmegenaren die besmet zijn met het Covid-19 virus. Het totaal komt daarmee op 87. De afgelopen 24 uur zijn geen sterfgevallen uit de Waalstad gemeld.

Tot nu toe is bij 16 Nijmegenaren vastgesteld dat ze zijn overleden aan het nieuwe coronavirus. Van 5 Wijchense sterfgevallen is bewezen dat corona de oorzaak van overlijden is. In Beuningen gaat het om 4 gevallen, in Druten en West Maas en Waal om 1. Omdat lang niet alle overleden personen worden getest op Covid-19, ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk hoger.  

Datzelfde geldt voor de landelijke cijfers die het RIVM dagelijks bekendmaakt. 

1487 coronadoden

Het instituut meldde vanmiddag dat afgelopen etmaal van 148 Nederlanders is vast komen te staan dat ze zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal bewezen sterfgevallen klimt daarmee naar 1487. Het aantal mensen  dat is opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis is met 502 gevallen gestegen naar 6286. Er zijn tot nu toe 15.723 mensen positief getest, 1026 meer dan gisteren.

Lang niet alle meldingen van sterfgevallen, opnames en positieve tests worden op de dag zelf gedaan. Wie naar de laatst bijgewerkte dagcijfers kijkt, ziet dat – hoewel deze dus nog kunnen worden bijgesteld – er sinds de piek op 24 maart een duidelijke daling in het aantal ziekenhuisopnames is. De genomen maatregelen lijken dus resultaat op te leveren. Tegelijkertijd hamert het RIVM erop dat iedereen zich aan die voorschriften blijft houden.  

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.