Volledig scherm
PREMIUM
Bier in een sportkantine, deze foto heeft geen betrekking op een van de genoemde sportclubs. © Flip Franssen

1360 euro voor het schenken van een biertje, dat drukt flink op de clubkas

DRUTEN/ NIJMEGEN - Sportclubs in de regio vinden het prima dat er alles aan gedaan wordt om te voorkomen dat jongeren in de sportkantine aan alcohol kunnen komen. Er zijn zelfs clubs die de tap op slot gooien zodra de jeugdteams thuis spelen. Maar, laat voetbalclub Toxandria uit Rijkevoort weten, ondanks al die maatregelen blijft het handhaven van het alcoholverbod lastig.

 ,,De jeugd is inventief. De barmedewerkers doen hun best maar hebben het vaak te druk om constant te blijven controleren. Want wanneer ze weglopen na een controle is een biertje zo weer doorgeschoven.” 

Boete

Voetbalvereniging DIO’30 uit Druten is een van de clubs die een boete van 1360 euro aan haar broek kreeg nadat een undercover team constateerde dat er niet naar de leeftijd van jonge bierkopers werd gevraagd.  Zo'n boete voel je gelijk als club, beaamt DIO-voorzitter Hans Berendsen.

 ,,We zijn ons heel bewust dat we moeten voorkomen dat alcohol aan jongeren wordt geschonken. De gemeente mag dit ook doen. Maar het is wel krom dat de ene gemeente het wel actief controleert en een andere niet.”

DIO’30 heeft nog bezwaar aangetekend, maar tevergeefs. Ook verschillende andere voetbalclubs in de gemeente Druten kregen een boete. Inmiddels  zijn ze allemaal met de gemeente in overleg om te zien hoe ze de regels nog beter kunnen naleven.  Sindsdien heeft DIO geen controles meer gehad.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.