Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

14 Nijmegenaren overleden aan Covid-19, 72 inwoners in ziekenhuis

NIJMEGEN - De afgelopen 24 uur zijn er in Nijmegen 6 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal officieel geregistreerde sterfgevallen komt daarmee op 14. Volgens een woordvoerder zijn alle Nijmeegse slachtoffers tussen de 66 en 86 jaar. 

In het hele land is er het afgelopen etmaal een recordaantal van 175 doden gemeld. Er zijn nu 1039 Nederlanders officieel aan het virus bezweken. 

Burgemeester Hubert Bruls is gisteravond en vanmorgen op de hoogte gebracht van de nieuwe sterfgevallen in zijn stad. ,,Van dag tot dag wordt de bittere realiteit van deze pandemie duidelijker”, vertelt de burgemeester. ,,Het coronavirus brengt een vreselijke ellende met zich mee. Ik wens alle nabestaanden veel sterkte en kracht toe.”

Bruls benadrukt nog maar eens de bittere noodzaak van alle geldende maatregelen. ,,Ik roep iedereen nogmaals dringend op zich aan deze maatregelen te houden. Dat is de enige manier om samen dit virus zo snel mogelijk de baas te worden.”

72 Nijmegenaren in ziekenhuis

Nijmegen telt sinds maandagmiddag 197 geregistreerde inwoners die het nieuwe coronavirus onder de leden hebben. Dat zijn er 19 meer dan een dag eerder. Hoeveel er de afgelopen 24 uur zijn bijgekomen in de Waalstad is niet bekendgemaakt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wel zijn de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur openbaar gemaakt. In Nederland liggen nu 4.712 mensen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus, een stijging van 722 patiënten. Op dit moment liggen 72 Nijmegenaren in het ziekenhuis.

Het aantal inwoners uit de omliggende gemeenten dat nu in een ziekenhuis ligt: Wijchen 27 inwoners, Berg en Dal 15, Beuningen en Druten 12, Grave 10, Heumen 7, Mook en Middelaar 3.

Landelijk

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland naast het recordaantal van 175 sterfgevallen 845 besmettingen geregistreerd, 39 minder dan gisteren. 12.595 mensen zijn nu officieel met Covid-19 besmet. Het RIVM benadrukt dat het werkelijke aantal mensen dat het virus onder de leden heeft, vele malen hoger ligt. Dat komt omdat slechts een kleine groep mensen wordt getest.

Of de afname van het aantal geregistreerde besmettingen ook echt het begin van een dalende trend is, moet later deze week blijken. Het RIVM verwacht dan een afvlakking te zien als gevolg van de landelijke maatregelen. Dinsdagavond wordt bekendgemaakt hoe lang die maatregelen nog blijven gelden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.