Het leek wel een Vierdaagse-light, de eerste en tot nu toe laatste editie van het Democratiefestival in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leek wel een Vierdaagse-light, de eerste en tot nu toe laatste editie van het Democratiefestival in Nijmegen. © Paul Rapp

150.000 euro van Nijmegen naar Democratiefestival? Stadsbestuur wil het, ondanks ‘nee’ van gemeenteraad

NIJMEGEN - ‘Te duur, te weinig bezoekers, een totale flop’. Nijmeegse gemeenteraadsleden zijn allesbehalve positief over het Democratiefestival. Hun besluit: géén euro gemeentegeld meer naar het politieke feestje op Veur-Lent. Maar het stadsbestuur wil juist wél de knip trekken.   

23 reacties

 • Henry Ebbers

  4 maanden geleden
  Hier worden weer zakken gevuld! De meest on-democratische partij van Nederland wil zakken vullen.
 • Jan den Tien

  5 maanden geleden
  Terwijl de democratisch gekozen raad tegen is, zet het bestuur toch door? Ik denk dat dit bestuur eerst zelf iets democratisch moet organiseren..
 • Theo Cools

  5 maanden geleden
  Verkiezingen horen een feest van de democratie te zijn. Havanna aan de Waal is een drammerige stad geworden. Je moet er trouwens ook niet aan denken dat een gif verspreidend abject type als Baudet daar zijn opwachting zou maken! Uiterst links is even erg als uiterst rechts.
 • Frank de Jager

  5 maanden geleden
  Dus dit is Democatie? De linkse partijen in het college zijn alleen maar democratisch als het ze uitkomt. Maar de gemeenteraad is het hoogste orgaan, dus als diezelfde meerderheid voor zijn principes staat dan sturen ze het college naar huis. Maar dat lef heeft de gemeenteraad niet. Overigens volstrekt overbodige geldsmijterij. Besteed het aan de zorg of aan het onderwijs. En vooral aan de overlast gevende zwervers/gebruikers in de binnenstad. Los er problemen voor de Nijmeegse burger mee op.
 • J. Zeldenrust

  5 maanden geleden
  @Rob Essers en Ruud Andriessen: Elke cent, weggegooid, aan dit elitair "festival" is er een teveel. Dure koffie en gebak is niet voor de gewone Nijmegenaar behapbaar. GL en D66 zijn hier blij mee, dus een feestje voor Nijmegen Oost op een verkeerde plek. Geef dit geld aan de Vincentius, Linda weet hier wel raad mee voor mensen die het echt nodig hebben!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.