Volledig scherm
PREMIUM
De uitgang voor personeel van het CWZ. © Paul Rapp

150 man eruit bij CWZ in Nijmegen: ‘Dat moet gaan knellen’

NIJMEGEN - Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen ontslaat 150 verpleegkundigen. Minder handen aan de bedden, maar daar merkt de patiënt niets van, zegt CWZ-bestuurder Gosse van der Veen. Reacties op zijn verhaal over een ‘kerngezond ziekenhuis’ dat problemen juist voor wil zijn door nu efficiënter te gaan werken.      

1. Wat is er aan de hand ?

Ziekenhuizen moeten veel: innoveren, moderniseren en digitaliseren. Het geld dat over de ziekenhuizen verdeeld wordt, is nauwelijks genoeg voor hun ambities. De winstmarges zijn geslonken en er ligt een afspraak dat vanaf 2022 het totale ziekenhuisbudget niet meer mag groeien. Tel daarbij op het tekort aan zorgpersoneel, duurdere invalkrachten en een vergrijzende bevolking. Probeer dan nog maar eens te investeren. Dat geld moet uit de lengte of de breedte komen, geeft het CWZ aan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.