Volledig scherm
Gevolgen van de derde brand in korte tijd. © Paul Rapp

18-jarige bewoner bekent deels brandstichtingen bij Eritreërs in Lent

NIJMEGEN - De 18-jarige bewoner die ervan wordt verdacht drie maal brand te hebben gesticht in de tijdelijke woonvoorziening voor zo'n 75 jonge Eritrese statushouders in Lent, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Dat meldt de politie.

Privéomstandigheden en de daardoor oplopende frustratie zouden de 18-jarige Eritreeër tot de brandstichtingen hebben gebracht.

De man werd dinsdagochtend aangehouden in zijn woning.

De brandstichtingen in de nacht van 30 mei, 5 juni en 15 juni veroorzaakten flinke onrust bij de bewoners van de barakken. De gemeente nam in samenspraak met de politie maatregelen om de brandstichtingen te doen stoppen. 

  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.