Nijmegen/Nederland: Onthulling namen 180 gevallen Nijmeegse militairen WO II.
Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Onthulling namen 180 gevallen Nijmeegse militairen WO II. © Bert Beelen

180 namen geven oorlogsmonument Plein 44 in Nijmegen een gezicht

NIJMEGEN - De onthulling van een plaquette met daarop 180 namen van Nijmeegse militairen die sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog werd zaterdagmiddag met veel goedkeuring aanschouwd door zo’n 100 belangstellenden. 

5 reacties

 • Korova

  3 jaar geleden
  Dat is iets heel anders. Het gaat hier om een aanpassing van een bestaand monument ter herinnering aan gevallen soldaten dat er al heel lang staat. Ook voor de slachtoffers van het bombardement van ‘44 zijn er meerdere monumenten in de stad (o.a. de schommel bij de Marikenstraat, plaquette bij Bakkerij De Bie). Weliswaar niet met namen, maar wat let je om een initiatief te starten om dit voor elkaar te krijgen? Daarmee bereik je meer dan als toetsenbordridder een commentaar te plaatsen.
 • Rob Essers

  3 jaar geleden
  Op 20 december 2001 is in het stadhuis bij de ingang Raadhuishof een herinneringswand onthuld (ontwerper: Montse Hernández i Sala) met de namen en geboortedata van 763 burgerslachtoffers die zijn omgekomen bij het bombardement op 22 februari 1944.Zie https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/monumenten_zoeken/oorlogsmonument/2357
 • tejo

  3 jaar geleden
  En dat betaald door de USA. Vooral nu is gebleken dat dit geen vergissing was maar dat ze die bommen kwijt moesten.
 • PeterD

  3 jaar geleden
  Op zich een goed idee, alleen is dit monument specifiek opgericht voor: "Militairen in dienst van het Ned. Kon. 1940-1945". 
 • bram nuilert

  3 jaar geleden
  waarom geen monument met namen van alle slachtoffers van de bombardement 22 februari 1944 ?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.