Volledig scherm
Na een grote vechtpartij werd een man neergestoken © GinoPress B.V.

22-jarige Nijmegenaar met spoed geopereerd na steekpartij bij ruzie in café

UPDATENijmegen - In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige Nijmegenaar met spoed geopereerd nadat hij bij een ruzie werd neergestoken. Er zou een grote vechtpartij zijn geweest bij café Dorus aan de 14e straat in Horstacker in de wijk Lindenholt. 

De politie heeft de zaak in onderzoek en sprak met diverse aanwezigen. De politie kreeg de melding vanuit het café en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Omdat de situatie nogal hectisch en chaotisch was werd van alle aanwezigen de identiteit vastgelegd. Hoe het conflict is ontstaan en wie verantwoordelijk is voor het steken is nog onduidelijk. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

De eigenaar van het café en de naastgelegen snackbar, C. Akbulut, zegt dat hij hoorde dat de steekpartij uit het niets kwam. Hij heeft iemand anders achter de bar staan van het café dat alleen open is op vrijdag en zaterdag. Het café zit nu potdicht en Akbulut weet nog niet of hij het komende vrijdag weer opengooit. ,,Eerst maar eens kijken hoe het met het slachtoffer is en goed nadenken. Ik heb veel medeleven met het slachtoffer.”

Café Dorus ontvangt volgens Akbulut vooral veel vriendengroepen uit Nijmegen en verre omgeving, over het algemeen van boven de 20 jaar oud. Ook fungeert het café, naar zeggen van Akbulut, als een soort ‘sociale opvang’ voor hangers in het stadsdeel Lindenholt. ,,Iedereen kent me, dan vragen ze, kun je het even opengooien. Willen ze alleen een blikje Red Bull kopen. Ik haal de hangjongeren binnen.”

Volgens Akbulut is het de eerste keer dat er in Dorus een steekpartij heeft plaatsgevonden. De politie kon gisteren nog geen mededelingen doen over wat haar onderzoek heeft opgeleverd. Een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls zegt dat hij dit onderzoek afwacht vooraleer hij eventueel maatregelen neemt tegen het café.

De politie zoekt getuigen van het incident. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.