Een kletsnatte Vierdaagse-doorkomst in Groesbeek deze donderdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kletsnatte Vierdaagse-doorkomst in Groesbeek deze donderdag. © Theo Peeters

23 lopers gediskwalificeerd, 1530 uitvallers op dag 2 van Vierdaagse: morgen gladiolen (en boeren?)

UPDATENIJMEGEN - 23 diskwalificaties en 1530 uitvallers. Dat is de oogst van de tweede wandeldag van de Vierdaagse. De lopers die niet verder mogen, zijn door de organisatie uit de strijd genomen wegens vermoedelijk valsspelen.

9 reacties

 • Eelco de Boer

  4 maanden geleden
  @Marijke. Hint: je hoeft met je auto niet over het parcours. Je kunt er ook gewoon langs en dat mag best een omweg zijn, aangezien je zoveel sneller kunt zijn. Er zijn genoeg supporters die per dag op meerdere plekken aanmoedigen. Maar hoe triest moet je zijn en hoe "trots" ben je dan achteraf op je kruisje. Een beetje hetzelfde als de nep-veteranen die met een marktplaats-uniform bij diverse herdenkingen opdagen en onlangs ook bij allerlei wappie protesten.
 • Marijke Stoffelen

  4 maanden geleden
  Die moeten ze de eerste 2 jaar uitsluiten van deelname R H C Broeders hoe bedoel je met de auto verder vervoeren je komt nergens door met de auto
 • greetje scholten

  4 maanden geleden
  De meeste gediskwalificeerde worden bij de start gepakt omdat ze als ze een late start hebben vroeg starten.
 • Patricia de Haan

  4 maanden geleden
  Inderdaad, R.H.C. Broeders ook al schrijft: een chip. Ik heb er een voor t hardlopen. Voordeel: je weet exact hoe laat je gestart bent, hoe lang je er over gedaan hebt en, HEEL HANDIG (voor de organisatie), hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Dit getal wordt meteen gezien bij t melden bij de finish, dus kan die man/vrouw meteen eruit gehaald worden.
 • Jan Jansen

  4 maanden geleden
  Zelde als die hobby wielrenners die bij afslagen de binnenbocht nemen. Scheelt toch weer 10 meter.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen