Volledig scherm
Museum De Bastei in Nijmegen is een van de 29 genomineerden voor de Publieksprijs 2019 van het Architectuurcentrum Nijmegen. © Van Roosmalen van Gessel architecten e.p. Delft

2300 keer gestemd op architectonische hoogstandjes in Nijmegen

NIJMEGEN - Wat is het mooiste of meest innovatieve gebouw dat de afgelopen twee jaar in Nijmegen is gebouwd of gerenoveerd? Stem net als 2300 anderen op een van de 29 inzendingen voor de Architectuurprijs Nijmegen en bepaal mee welk project de Publieksprijs krijgt. 

Iedere twee jaar verzamelt het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) de meest bijzondere nieuwbouw- en renovatieprojecten in Nijmegen. Deze inzendingen dingen mee naar een jury-, een publieks- en een duurzaamheidsprijs. Het architectuurcentrum en de gemeente Nijmegen willen zo de kwaliteit van architectuur in de stad een impuls geven. 

Dit jaar is de belangstelling voor de prijs groot. Een bustour die inzittenden langs de architectonische hoogstandjes van Nijmegen leidt, was in mum van tijd uitverkocht. En in drie weken tijd hebben ruim 2300 mensen gestemd voor de Publieksprijs van ACN. 

Goed beeld van welk gebouw wordt omarmd

Het centrum is blij met de aandacht voor de bouwkundige pareltjes in de stad. ,,Tijdens de vorige editie in 2017 brachten bijna 1800 mensen hun stem uit”, vertelt Pepijn Sluiter, directeur van ACN. Nu zitten we in drie weken tijd al op meer dan 2300 stemmen. Dat is mooi, want zo krijgen we goed in beeld welk gebouw door Nijmegen wordt omarmd.”

Tot en met 31 januari kan nog worden gestemd op een van de 29 inzendingen. Op donderdag 6 februari worden de drie prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Wie hier bij wil zijn, moet doorpakken: er zijn nog slecht 60 kaarten beschikbaar.

Bekijk de inzendingen in dit artikel en bepaal mee welk architectonisch pareltje de ACN Publieksprijs 2019 krijgt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.