24 uur per dag wordt er gewerkt aan de Waalbrug, en dit is wat ze doen

videoNIJMEGEN - 24 uur per dag wordt er gewerkt aan de Nijmeegse Waalbrug. Maar wat zijn ze eigenlijk aan het doen? ‘Mensen denken soms dat we weinig doen, maar veel werk is niet zichtbaar’.

Het werk aan de iconische brug van de stad ligt eigenlijk geen moment stil. In ploegendiensten werken bouwvakkers uit binnen- en buitenland aan het herstel van de staal-betonkolos, meer dan 80 jaar na de eerste oplevering. 

Volledig scherm
Met een enorme zaagmachine wordt oud beton van de Waalbrug in Nijmegen in stukken gezaagd. © Paul Rapp

Het staal en het beton hebben hun beste tijd gehad. Het beton moet worden vervangen en het staal benedendeks waar nodig gerepareerd en opnieuw geschilderd. Fase 1 van de renovatie. De brug is voor de werkzaamheden opgedeeld in 164 vakken. Per week wordt tegelijkertijd aan vier vakken gewerkt.  Bijkomende moeilijkheidsgraad: het giftige chroom-6. Het staal is in het verleden geschilderd met verf waarin het schadelijke chroom-6 is verwerkt. Onder de hoogste veiligheidsnormen wordt dit weer verwijderd.

Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Groot onderhoud aan de Waalbrug. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.