24 uur zonder slaap en eten, maar mét bier en sap: studenten in Nijmeegs café in lockdown voor Oekraïne

VideoNIJMEGEN - Een etmaal niet slapen en eten: voor vele tientallen studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is het de realiteit. Geïnspireerd op Het Glazen Huis, de bekende jaarlijkse inzameling van 3FM, gaan zij 24 uur in lockdown om zoveel mogelijk geld op te halen voor Oekraïne. De studenten overleven een dag lang op bier en een liter gesponsorde sap. 

7 reacties

 • Men. Micha

  2 maanden geleden
  @jan willems: En dus veroordeel je ook bijvoorbeeld de benefietconcerten, tv-akties vol vermaak, fooien van medewerkers restaurants en cafés etc? Daar wordt ook door de mensen genoten van eten, drinken, vermaak en muziek terwijl er geld wordt opgehaald voor Oekraïne. Het gaat om de intentie. Ze bedoelen het goed. Laat gewoon iedereen in zijn/haar waarde. Ik zeg niet dat er geen betere opties zijn, maar waarom zouden we ze gelijk zo veroordelen?
 • jan willems

  2 maanden geleden
  @Men.Micha het is negatief om te gaan drinken om geld op te halen voor zo iets erg als een oorlog drinken is normaal voor deze personen als je dit doet moet je vasten en dus alleen water drinken als het nodig is want anders wordt je niet serieus genomen door de maatschappij. Dus Men.Misha Marc en Jan geven een goede reactie en jij niet. En kom maar op met je tegen reactie.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat het in Nederland zo duur was om te studeren, Raar dat er dan wel geld is om 24 uur in de kroeg hangen. Geef dat geld maar gelijk aan het rode kruis, beter voor je gezondheid.
 • Men. Micha

  2 maanden geleden
  Marc en Jan, waarom zo negatief. Ze proberen gewoon hun steentje bij te dragen. En als dat kan door bier te drinken, prima. Wanneer is het wel goed voor jullie? Het zijn studenten en anders zouden ze ook een avond bier gaan drinken. En studeren doe je niet 7 dagen in de week. Ook dan heb je vrije dagen, net als iedereen.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Alles wordt aangegrepen om te drinken. Triest omdat onder het motto van Oekraïne te doen. En wanneer voor Jemen , Syrië of Soedan waar al jaren oorlog heerst ? Hypocriet en naief. De media bepaalt welke oorlog de aandacht verdient

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.