Volledig scherm
De man die even na het schietincident werd gezien op de Vredeman de Vriesstraat. © Politie/ANP

25 tips na uitzending Opsporing Verzocht over mogelijk doelwit schietpartij Heseveld

VideoNIJMEGEN - De politie heeft 25 tips binnengekregen over de schietpartij in de Nijmeegse wijk Heseveld op 21 september van dit jaar. Dit naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond waarin voor de tweede maal aandacht werd gevraagd voor de zaak. In de uitzending werden beelden getoond van de man die mogelijk doelwit was van de poging tot liquidatie.

Onder de 25 tips zit een aantal bruikbare, aldus de politie. Die tips worden verder onderzocht door het rechercheteam dat bezig is met de zaak.

Vijftien kogels

Die 21ste september werd rond 13.00 uur ter hoogte van de Steven Vennecoolstraat en Daniëlsweg vanuit een zwarte Volkswagen Golf geschoten op een voetganger. Die schoot onmiddellijk terug. Volgens de politie zijn er in een tijdsbestek van enkele minuten zeker vijftien kogels afgevuurd. Geen daarvan raakte doel. Beide schutters vluchtten meteen en wisten te ontkomen. Zij zijn nog steeds niet gevonden.

Wel werd eerst op bewakingsbeelden de zwarte Volkswagen Golf gezien, rijdend op de Daniëlsweg vlak voor en na de schietpartij. De politie toonde dinsdagavond beelden van de man die mogelijk doelwit was van de liquidatie, de genoemde voetganger. Hij werd vastgelegd op een bewakingscamera bij een pand op de Vredeman de Vriesstraat terwijl hij het Kapiteelpad inloopt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.