Volledig scherm
De schade is groot bij de loods na de brand. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

25 tips over brand bij Nijmeegs autobedrijf, maar nog geen doorbraak

NIJMEGEN - Bij de politie zijn naar aanleiding van een uitzending van ‘Opsporing Verzocht’ over de brandstichting op de Westkanaaldijk in Nijmegen 25 tips binnengekomen. Dat zegt een politiewoordvoerder.

Op woensdag 18 september werd in de vroege ochtend op zes plekken brand gesticht bij een autobedrijf aan de Rouwenboschweg. De schade was groot. De politie ging uit van brandstichting en startte direct een uitgebreid onderzoek naar het incident.

Trainingspak en bivakmuts

Twee weken geleden werden in Opsporing Verzocht beelden vertoond van drie mannen in trainingspak en bivakmuts op. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen op verschillende plekken binnen en buiten de loods op de Westkanaaldijk brand stichten.

Naar aanleiding van die uitzending kwamen nieuwe tips binnen, aldus de woordvoerder. ,,We zijn op dit moment druk bezig met het onderzoeken van de tips. Het is nog te vroeg om te zeggen of de tips bruikbare informatie hebben opgeleverd.”

Niemand aangehouden

,,We hebben op dit moment nog geen verdachten aangehouden of gehoord voor deze brandstichting’’, besluit de woordvoerder. ,,Het onderzoek is echter nog in volle gang. Daarnaast roepen we getuigen die meer informatie hebben op zich te melden.”

Volledig scherm
Still uit uitzending Opsporing Verzocht © .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.