Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie

28-jarige man op de vlucht na bijna aanrijden van agent in Nijmegen

NIJMEGEN - Met getrokken pistolen hebben agenten in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur een 28-jarige man aangehouden op de Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen. De man gaf zich over. De politie zat de man op de hielen omdat hij opzettelijk met zijn auto bijna een agent had aangereden. Die kon net op tijd wegspringen zodat er geen gewonden vielen. De aangehouden man zit op last van de hulpofficier vast. 

De 28-jarige automobilist sloeg donderdagavond laat in de wijk Horstacker (stadsdeel Lindenholt) op de vlucht. Dat gebeurde op het moment dat twee agenten zijn auto wilden controleren omdat zij hem ervan verdachten dat hij drugs vervoerde. 

Volgens een woordvoerder wilde de man die controle ontlopen en ging hij er daarom met zijn auto vandoor. Daarbij reed hij volgens de woordvoerder bijna een politieman omver. 

Achtervolging

De politie zette meteen de achtervolging in. Op basis van een deel van het kenteken en de beschrijving werd de zwarte auto even later in het centrum  van Nijmegen gesignaleerd. Een politiewagen kon de auto op de Nieuwe Ubbergseweg dwingen te stoppen. 

,,Daar is hij volgens de uitpraatprocedure uit de auto gehaald’’, legt een woordvoerder uit. ,,Dat betekent dat we met getrokken pistolen iemand sommeren om uit te stappen en op de grond te gaan liggen. Je weet niet wat je moet verwachten. Daarom.’’

Hond

De man gaf zich snel over. Zijn hond die ook was uitgestapt liet zich niet zo makkelijk temmen. Uiteindelijk konden hond en baas worden ingesloten. De man zit voorlopig vast. De hond is door de dierenambulance opgehaald. 

De verdachte zal zich mogelijk moeten verantwoorden voor poging tot doodslag. De man had slechts een kleine hoeveelheid wiet bij zich.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.