Het ontwerp van de 3D-geprinte brug die in het parkje De Geologenstrook in de Nijmeegse wijk Zwanenveld komt.
Volledig scherm
Het ontwerp van de 3D-geprinte brug die in het parkje De Geologenstrook in de Nijmeegse wijk Zwanenveld komt. © Michiel van der Kley

3D-geprinte brug voor Zwanenveld loopt drie maanden vertraging op

NIJMEGEN - De innovatieve loopbrug voor de Geologenstrook in Nijmegen-Dukenburg laat langer op zich wachten dan voorzien. De brug, waarvan de betonnen delen door een 3D-printer worden gemaakt, zou 1 oktober klaar zijn. Dat wordt zo’n drie maanden later.

4 reacties

 • CCC

  2 jaar geleden
  Waarom iedere keer weer opnieuw het wiel uitvinden? Gebruik bewezen technologie. Is vele malen goedkoper en waarschijnlijk duurzamer.
 • Harrie

  2 jaar geleden
  Het is heel interessante techniek maar de euforie vind ik toch wat misplaatst. Er zijn heel wat slimme bestaande technieken zoals voorgespannen beton die heel wat schaarse grondstof besparen. Ik kom uit de staalwereld en dit lijkt op een staalconstructie opbouwen met slechts een lasapparaat en de in markt beschikbare en bewezen sterke slim gewalste profielen en platen achterwege laten. Constructie wordt er zwaarder van, meer grondstoffen benodigd en langzamer produceren, wel meer vormvrijheid inderdaad.     
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Ik ben benieuwd hoe de brug het zal doen in ons klimaat. Een beetje brug haalt de 100 jaar wel maar dat moet voor deze nog getest worden.
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Als de opdrachtgever Rijkswaterstaat is hoop ik dat het Nijmegen in elk geval geen extra cent kost. We hebben al genoeg financiële tegenvallers als stad voor de kiezen gekregen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.