Zwemmer Maarten van der Weijden onderweg tijdens zijn monstertocht langs de elf Friese steden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwemmer Maarten van der Weijden onderweg tijdens zijn monstertocht langs de elf Friese steden. © ANP

4,5 ton van zwemtocht Van der Weijden voor Nijmeegs pancreasonderzoek

NIJMEGEN - De heroïsche Elfsteden-zwemtocht van Maarten van der Weijden in Friesland blijkt ook lucratief te zijn voor het Radboudumc. Van de 2,5 miljoen euro die de langeafstandszwemmer binnenhaalde, komt 4,5 ton beschikbaar voor Nijmeegs onderzoek naar erfelijke pancreas- ofwel alvleesklierkanker. 

3 reacties

 • Greedo

  3 jaar geleden
  Dat is simplisme. Binnenkort is de KWF-collecte. Moet de regering dat bedrag dan ook "gewoon verdubbelen"? En de opbrengst van de Alzheimer-collecte? Serious Request weer? Alle collectes? Alle acties voor het goede doel? Of sommige? Welke dan? Het moet allemaal ook ergens vandaan komen. 
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Kankeronderzoek is geen kermisattractie. Dus ook lucratief. Het is bittere noodzaak dat er onderzoek wordt gedaan en dit financieel, op welke wijze dan ook, wordt ondersteund. Rutte liep gisteren weer voorop voor zijn en  VVD-pr maar de regering had het bedrag gewoon moeten verdubbelen.  
 • Nicky

  3 jaar geleden
  Lucratief? Rare woordkeuze. Alsof het Radboudumc er een mooie centje aan verdient, of er een slaatje uitslaat. Hier is geld gedoneerd en beschikbaar gesteld,  er is geen slimme onderhandelaar of handige ondernemer aan te pas gekomen.
 1. Heftrucks Hyster is een uniek visitekaartje van Nijmegen
  PREMIUM
  Column ’t Plein

  Heftrucks Hyster is een uniek visite­kaart­je van Nijmegen

  Ik ben al jaren gek van heftruckbedrijf Hyster-Yale op het industrieterrein Oostkanaalhavens. Ooit heb ik er mogen rondneuzen. De geweldige drive naar vernieuwing van heftrucks, het schoon en energiezuinig maken van die ‘tilreuzen’ verraste mij enorm. De innovatiekracht van Hyster, begin jaren 50 in Nijmegen beland dankzij de Marshallhulp, zorgt voor enthousiasme bij mij. Ik noemde het al eens het ‘gele pareltje’ van de stad. Rond de productiehallen struikel je over vele enorme gele heftrucks. Een imponerend beeld. Zelfs de speelgoed-heftruck die ik ooit meekreeg, maakte direct indruk op mijn kleinkinderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.