Volledig scherm
Beelden die Opsporing Verzocht heeft getoond van de overval in Zwanenveld. © .

4 tips over gewelddadige straatroof in Zwanenveld waarbij slachtoffer schouder brak

NIJMEGEN - Vier tips zijn er dinsdagavond binnengekomen bij de politie over een brute straatroof in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. De tips kwamen binnen na de tv-uitzending van Opsporing Verzocht, waarin uitgebreid aandacht werd besteed aan de overval.

De overval vond plaats op 28 november 2019 omstreeks 6.30 uur in de Zwanenveld op de kruising van de 11e en 73e straat. Een gewapende overvaller beroofde een 57-jarige Wijchense vrouw van haar tas met daarin haar persoonlijke spullen.
De vrouw probeerde zich nog te verzetten, maar tijdens haar vluchtpoging bracht de dader haar ten val waarna hij er met de buit vandoor ging. De overvaller sloeg via de 73e straat op de vlucht in de richting van winkelcentrum Dukenburg.

Schouder gebroken op vier plaatsen

Het slachtoffer was op het moment van de overval onderweg naar haar werk in een nabijgelegen woon-zorgcentrum. Door de val brak de vrouw haar schouder op vier plekken. De vraag is of zij door het letsel ooit haar werk nog kan hervatten.

De politie heeft dinsdagavond tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht bewakingsbeelden vrijgegeven van de brute daad. Volgens het slachtoffer is de dader een licht getinte man die gebrekkig Nederlands spreekt. 

Hij is tussen de 1.65 en 1.75 meter lang, droeg op het moment van de overval en zwarte trainingsbroek aan met op de rechterpijp een blauwe bies tot net boven de knie en een logo op het bovenbeen. Ook droeg hij zwarte sportschoenen met witte zolen.De politie roept getuigen contact op te nemen met de politie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.