Stolpersteine in Zutphen.
Volledig scherm
Stolpersteine in Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

‘449 struikelstenen in Nijmegen om Joodse oorlogsslachtoffers te herdenken’

NIJMEGEN - Nijmegen moet een spoor van gedenktegels voor gedeporteerde Joden krijgen. Daarvoor pleiten politieke partijen. De Joodse Gemeente is blij met het initiatief. Eén dag van Dodenherdenking per jaar is niet genoeg, menen de gemeenteraadsfracties van CDA en VoorNijmegen.Nu. 

9 reacties

 • Harry

  3 jaar geleden
  Prima idee, maar begin nu maar met de Stolpersteine voor de Joodse slachtoffers
 • Leonard

  3 jaar geleden
  De struikelstenen hadden al lang in Nijmegen moeten liggen. Het is eigenlijk vreemd dat er wel  geld kon worden gevonden om de slachtoffers van 22 februari 1944  te herdenken met een brandgrens  (hier wordt leed herdacht veroorzaakt door een ongeluk) en dat middelen genereren voor de gedeporteerde Joodse medebewoners (gevolg van een plan) niet lukt. Struikelstenen zijn ook een soort schaamstenen Geen struikelstenen hebben in Nijmegen is zeker iets om je voor te schamen.
 • Elen

  3 jaar geleden
  Waren die er dan toen in Nijmegen of roep je maar gewoon wat, Sjakie?
 • Poe

  3 jaar geleden
  De koperen plaatjes komen met naam, leeftijd en moordplaats te liggen voor hun woonhuis . Dat geeft een veel beter beeld van de verschrikking van de oorlog . Wat hard nodig is in deze tijd van terugkerend en oplaaiend antisemitisme . Denk maar aan de Fv"D" .
 • Bottelstraat

  3 jaar geleden
  Waarom alleen struikelstenen voor afgevoerde joden? Er zijn toch ook communisten, verzetsstrijders, homo's en zigeuners gedeporteerd. Waarom krijgen zij geen steen? 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen