Volledig scherm
Michel Hulskorte van de VSP vertrekt na maart 2018 uit de lokale politiek. Zijn partij gaat op in 50PLUS. © Gerard Verschooten

50PLUS wil in de Nijmeegse gemeenteraad als opvolger VSP

NIJMEGEN - De Nijmeegse seniorenpartij VSP, al bijna 20 jaar vertegenwoordigd in de gemeenteraad, gaat voor de komende raadsverkiezingen in maart 2018 op in de landelijke ouderenpartij 50PLUS. 

Volgens voorzitter Ben Wegman van de VSP sluiten de standpunten en de aanpak van 50PLUS 'naadloos aan bij de VSP'. Fractieleider Michel Hulskorte van de VSP benadrukt dat niemand er bij gebaat als twee ouderenpartijen in de stad opereren. ,,Met één krachtige ouderenpartij kunnen wij ons beter profileren."

Zes zetels

Hulskorte is ervan overtuigd dat 50PLUS, mede dankzij de landelijke uitstraling, voor een verrassing kan zorgen. ,,Vijf tot zes zetels in de raad, dat moet mogelijk zijn." De VSP kwam nu nooit verder dan twee zetels. In 2010 behaalde de partij met 3.536 stemmen het beste resultaat (5 procent), in 2014 bleef de partij steken op vier procent (2.980 stemmen). 50PLUS haalde in 2017 bij de landelijke verkiezingen 2.005 stemmen in Nijmegen. 

Tot maart VSP

Beide partijen hebben afgelopen week overeenstemming over de samenwerking bereikt. Tot de verkiezingen blijft de seniorenpartij VSP onder de oude naam in de raad en de stap opereren. 

Lijsttrekker

De komende weken houden beide partijen vergaderingen om hun achterban bij de  nieuwe ontwikkeling te betrekken. Dan worden ook afspraken gemaakt over het opstellen van een verkiezingsprogramma, het kiezen van een lijsttrekker en de samenstelling van de rest van de kandidatenlijst. 50PLUS heeft in Nijmegen 60 leden. De VSP enkele tientallen. 

De twee VSP-raadsleden, Hulskorte en Hans van Deurzen, zijn beiden al jaren lid van 50PLUS. Sinds eind 2016 is de landelijke voorzitter van 50PLUS, Jan Zoetelief, ook wethouder namens de VSP in Nijmegen. Hulskorte lokte hem naar Nijmegen toen een post in het dagelijks bestuur van de stad vrij kwam na het opstappen van PvdA-wethouder Turgay Tankir. Hulskorte, al 20 jaar fractieleider, trekt zich in maart terug uit de lokale politiek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.