Een aantal protesterende ouderen heeft het spandoek al klaar voor de inspraakronde in het stadhuis op 20 maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal protesterende ouderen heeft het spandoek al klaar voor de inspraakronde in het stadhuis op 20 maart. © Gerard Verschooten

65-plussers in actie tegen afschaffen van bijna gratis buskaart voor ouderen

NIJMEGEN - Voor een tientje per jaar kunnen 65-plussers nu nog een jaar lang reizen met de lijnbussen van Breng. Maar de gemeente Nijmegen wil dat voordeel afschaffen. Op 1 januari 2020 moet er een (bijna) gratis dalurenkaart voor terugkomen, die bestemd is voor Nijmegenaren met een laag inkomen.

Een groep ouderen in Grootstal, onder aanvoering van Titia van Ginkel, is een handtekeningenactie gestart om de 65-plus dalurenkaart te behouden. ,,We hebben al ruim 1200 handtekeningen opgehaald’', zegt Van Ginkel. ,,We hebben ze verzameld in wijkcentra in de meeste delen van de stad en in ouderencomplexen.’' Er is volgens haar een groot risico dat veel ouderen eenzaam worden en in een isolement raken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.