Een aantal protesterende ouderen heeft het spandoek al klaar voor de inspraakronde in het stadhuis op 20 maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal protesterende ouderen heeft het spandoek al klaar voor de inspraakronde in het stadhuis op 20 maart. © Gerard Verschooten

65-plussers in actie tegen afschaffen van bijna gratis buskaart voor ouderen

NIJMEGEN - Voor een tientje per jaar kunnen 65-plussers nu nog een jaar lang reizen met de lijnbussen van Breng. Maar de gemeente Nijmegen wil dat voordeel afschaffen. Op 1 januari 2020 moet er een (bijna) gratis dalurenkaart voor terugkomen, die bestemd is voor Nijmegenaren met een laag inkomen.

45 reacties

 • Wen

  3 jaar geleden
  Waarom kan het tarief voor 65-plussers niet aangepast c.q. verhoogd worden? (bijv, € 20,- per jaar).De meeste ouderen en zeker de beter bedeelden zullen daar geen moeite mee hebben en de gemeente krijgt zo toch wat extra inkomsten. Met als uiteindelijk resultaat dat de ouderen de bus zullen blijven gebruiken hetgeen dan ook weer de middenstand in het centrum ten goede komt.Als de ouderen voor iedere busreis het geldende tarief moeten betalen i.p.v. een vast bedrag per jaar zal dit zeker een remmende werking op het gebruik van het busvervoer geven.  Wen.
 • Nijmegencentrum

  4 jaar geleden
  Laten ze voor de middelbare scholieren maar een ov gepaste prijs bedenken. 71 euro p/m om na school te gaan. En nee de fiets is geen optie!
 • wim

  4 jaar geleden
  Klopt, wel een anwb-setje, en alles goedkoop willen.Er zijn gelukkig ook senioren die een gezonde mentaliteit hebben en niet voor een dubbeltje op de eerste rang hoeven, die gewoon, zoals elke fatsoenlijke Nederlander betalen.
 • Klompie

  4 jaar geleden
  Even nadenken voor je roept Alfred. Als je als oudere in de categorie laag inkomen valt heb je er ook recht op. Ikzelf heb pech gehad met een eigen onderneming waardoor mijn gezin nu van een paar tientjes per maand moet rondkomen. Ik werk, mijn vrouw werkt en de kleine meid gaat naar de basisschool. Een (goedkope) buskaart zou ons enorm helpen. Oh, en je zal me overigens ook bijna dagelijks met de hond kunnen tegenkomen omdat ik de mazzel heb dat ik vier dagen per week thuis kan werken.
 • Bert

  4 jaar geleden
  Wat afschaffen? OV? Wees eens duidelijk.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen