Het oude Montessori College aan de Berg en Dalseweg 295 gaat nog voor de zomeer tegen de vlakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude Montessori College aan de Berg en Dalseweg 295 gaat nog voor de zomeer tegen de vlakte. © DG / JK

69 huizen op plek oude school in Nijmegen, maar hoe zit het met de huidige gebruikers?

NIJMEGEN - Op de plek van het oude Montessori College aan de Berg en Dalseweg worden 69 woningen gebouwd. Na een jarenlange impasse gaat het nu snel met de ontwikkeling. Zo snel dat de huidige huurders zich overvallen voelen. Ander discussiepunt: er moeten 120 bomen worden gekapt.

7 reacties

 • R Nobel

  1 maand geleden
  "Waarom niet gewoon deze bomen herplanten" Nou, voornamelijk omdat ze niet zouden overleven als ze zoveel van hun wortelstelsel kwijt zijn
 • Y. Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Dus voor de dikke vette winst van de project ontwikkekaar wordt een half bos oude bomen gedood. Nijmegen green kapital? Dollar tekens in de verkeerde ofen zul je bedoekel. Waanzin
 • Laura

  2 maanden geleden
  Waarom niet gewoon deze bomen herplanten in dezelfde omgeving en eventueel na het bouwen van deze nieuwe wijk deels herplaatsen. Na 2025 is er niet eens meer geld om sociale huurwoningen te bouwen, zeggen de woningcorporaties.
 • Uw Buurman

  2 maanden geleden
  Nieuwe sociale woningbouw in Nijmegen is heel moeilijk haalbaar door absurd hoge lokale en nationale belastingen op sociaal verhuren. Veel huurders weten het niet, maar minimaal 30% (en in Nijmegen meer!) van je huur gaat op aan lokale en landelijke belastingen. In Nijmegen betaal je tot, of tot er met Mei aan belastingen als je huurt. (Bron Aedes) Ik blijf het absurd vinden, dat we voor (sociaal) huren meer belasting betalen dan 't BTW tarief.
 • E.

  2 maanden geleden
  Domme reacties hieronder, nog even en er staat geen ene boom meer in Nijmegen. We hebben ze gewoon nodig voor onze samenleving, en huizen tekort zal er altijd blijven, nee de stad is vol, en dat is al erg genoeg. Hutje op mutje, zonder een een mooi tafereeltje er bij daar word je vrolijk en gezond van. Waarom gaan mensen in deze tijd meer wandelen en waar? Juist, het geeft je een vredig en heerlijk gevoel, nee, als muizen bij elkaar dat is pas heerlijk. Altijd is er een excuus voor het kappen.
 1. Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’
  PREMIUM
  19

  Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’

  NIJMEGEN - De Nijmeegse rechtenstudent en communist Olaf Kemerink (22) is het enfant terrible van de SP. Door de jongeren wordt hij op handen gedragen, maar het bestuur royeerde hem om zijn radicale ideeën. Na een paar weken aan de zijlijn zit hij sinds zondag weer stevig in het zadel als voorzitter van Rood, de jongerenafdeling van de SP. De jongeren wijzigden de statuten om Kemerink en vijf andere geroyeerde leden weer in de armen te kunnen sluiten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Nijmegen e.o.