De sloop van ‘de steenpuist van Nijmegen’, het voormalige Intersport-pand bij Plein ’44, is in volle gang.
Volledig scherm
PREMIUM
De sloop van ‘de steenpuist van Nijmegen’, het voormalige Intersport-pand bij Plein ’44, is in volle gang. © Paul Rapp

7 ton ‘subsidie’ voor 30 zorgappartementen op plek Intersport

NIJMEGEN - Nijmegen wil 700.000 euro meebetalen aan dertig zorgappartementen in een nieuw wooncomplex in hartje stad. Het gaat om bijdrage aan een particulier initiatief van de bekende Nijmeegse vastgoedman Ton Hendriks.

22 reacties

 • Tgv

  2 jaar geleden
  7 ton? Ik dacht dat er maar 1 ton was
 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  Terechte opmerking Daan. Eindelijk wordt er gebouwd in de starters/lagere prijsklasse en dan is het weer niet goed volgens de meeste mensen die normaal vrij expliciet reagaren op alles wat bouw gerelateerd is qua Gelderlander artikelen. Goed dat er weer veel extra mensen komen wonen in het centrum. Gaat de leefbaarheid en bestedingen voor de winkels in het centrum weer omhoog.
 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  BTW Dion, zie je de foto. Betreft een Nederlands sloopbedrijf. In tegelstelling tot jouw Poolse voorspelling op een eerder artikel over de sloop. Wellicht eerst afwachten en dan pas reageren.
 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  De Gemeente zorgt ervoor dat mensen welke ouder zijn en graag in het centrum willen blijven wonen die mogelijkheid nu houden. Juist oudere Nijmegenaren welke anders buiten het centrum moeten wonen omdat daar de woon/zorg betaalbaar is kunnen nu op hun oude stek blijven (iets wat de meeste criticasters op de gelderlander artikelen toch moet aanspreken). Het onderpand van de oude intersport is handen van een niet gemeentelijke partij. Als de Gemeente wil dat de ontwikkelaar de forse extra investeringen doet moet ze helpen om het betaalbaar te houden voor de huurders straks.
 • PPP

  2 jaar geleden
  Ik vind de kritiek maar onzin. Je moet Hendriks niet aanpakken maar de gemeente Nijmegen. Dus bij volgende stemronde, stemmen!!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

Nijmegen e.o.